מן העיתונות – כפר הנופש ביאנקיני

לחופו הצפוני של ים המלח שוכן "ביאנקיני בסיאסטה" – מרכז נופש באוירה מרוקאית ביתית, בהנהלתה של דינה דגן. בין היתר יכולים הנופשים ליהנות בביאנקיני מרצועת חוף פרטית, בריכת מים מתוקים, פינת חי, חדרי אירוח מפנקים ואפשרות ללון באוהלי חושה. אטרקציה מיוחדת במקום היא המסעדה המרוקאית המתפרסת ב- 4 אוהלים מרוקאים, בבישולה הביתי של דינה, ופאב הפתוח כל שעות היממה. 
כמו כן, במקום אולם וגן אירועים על שפת הים המעוצב כאמפיתאטרון, וספא עם שני חדרי טיפולים מעוצבים הסגנון מרוקאי, סאונה רטובה (בעיצוב אוריינטלי) ויבשה וג'קוזי, ומגוון טיפולים כגון חבישת בוץ, עיסויים שונים ועוד. 
ואי אפשר בלי להצדיע לאתר הנופש "ביאנקיני בסיאסטה" בצפון ים המלח, אשר יערוך יום כיף לנפגעי הלם קרב: הפעילות תחל ביום חמישי, ה-16 ביוני 2005. ביום ייקחו חלק נפגעי תגובות קרב מכל הסוגים ובעלי אחוזי נכויות שונים, ובהם יטפלו מעסים מקצועיים שהתנדבו מאתרי ספא שונים. הפעילות הינה יוזמה משותפת של אתר הנופש בצפון ים המלח, "ביאנקיני בסיאסטה", ו"סדנת גל" המטפלת ומשקמת פצועי צה"ל. 
"סדנת גל" הוקמה בכדי להציע לנכים מסגרת תומכת ובית חם שדלתו פתוחה ללא כל תנאי, ומציעה להם בין היתר חוגים עיוניים, חוגי יצריה, פעילות גופנית, טיולים, הרצאות, טיפולים אלטרנטיביים, פעילות חברה ופנאי ופעילות משותפת עם המשפחות.
טל'. 02-9400266
עודכן בתאריך: 12/06/2005

רק 22 דקות מירושלים, "ביאנקיני בחוף סיאסטה"
צפון ים המלח יופי של חופשה, מסעדה, פאב, נוף וחוף זהו בהחלט מקום קלאסי לרבוץ על החוף לשכוח את תלאות העיר הגדולה ואת לחצי היומיום. 
סיני רחוקה… והנה תוך שעה וחצי בלבד מהבית, מגיעים "לביאנקיני בסיאסטה" – צפון ים המלח. כפר נופש אמיתי בטעם מרוקאי. חוף מדהים של ים המלח, פאב, מסעדה, הרבה אקזוטיקה וכל הכיף שבעולם. תכירו שם את דינה דגן, שהיתה בעלת פאב מסעדה בירושלים בשם "ביאנקיני" ויום אחד לפני 4 שנים גילתה אצלה במסעדה, מטען חבלה רב עוצמה, שהיא זיהתה בעצמה, הזעיקה את המשטרה ובכך הצילה את חייהם של צעירים רבים שבילו במקום. 
מאז אותו אירוע דינה לא חזרה להיות מה שהייתה. בהמשך היא חוותה את אור הרחובות בבירה הולך וכבה בעקבות הפיגועים והחליטה להעביר את הפאב מסעדה לחוף סיאסטה בצפון ים המלח. לאט, לאט בחריצות, בכישרון ובהתמדה, יחד עם שני בניה, דני ודרור, הקימה 13 צימרים בבקתות עץ, מסעדה אותנטית ואפילו אוהלים ואמפיתאטרון למסיבות ואירועים, מאהל מרוקאי ענק עם פינות ישיבה מזרחיות עטופות בבדים בצבע בורדו, כלי נחושת עתיקים, נרגילות כלי הגשה אותנטיים ובר משקאות, מול נוף מרהיב, מדשאות, פינת חי ובריכה לפעוטות. בימים אלו נחנך ספא חדש, כן, בסגנון מרוקאי אותנטי ביותר, וטיפולי בוץ. מקום אדיר להסתלבט, לצוף בים המלח, להשתזף, לרקוד, לאכול טוב ובעיקר ליהנות מנוף עוצר נשימה ומשלווה רבה. לדבריה של דינה היא מוכרת הרבה אווירה. 
דינה היא הכל. גם המעצבת, גם המבשלת, גם המארחת וגם המנהלת. אישה מיוחדת במינה, שהספיקה להיות גם נהגת אוטובוס וגם קבלנית. לאורחי הצימרים מבשלת דינה את המאכלים המרוקאים המוכרים לה מהבית אמא כמו: קוסקוס דגים, קציצות ברוטב עגבניות, מרק ירקות עשיר, שקשוקה, מבחר עשיר של סלטים מרוקאים, בירה קרה, מוסיקה, וכמובן הרבה נוף, מה צריך עוד הבנאדם.
 מאת: ורדה אייל

בני כשריאל בסיור בצפון ים המלח במטרה לקדם שיתוף פעולה ראש העיר.
בני כשריאל התארח למשך כמה שעות בחוף ביאנקיני בצפון ים המלח כאורח אישי של מנהלת המקום, דינה דגן במטרה לבדוק אפשרויות לשיתוף פעולה וקידום אירועים לנוער במקום. חוף ביאנקיני שוכן בצפון ים המלח סמוך לקיבוץ קליה והוא משתרע על פני 20 דונם כולל מדשאות ומוקף בעצים. 
החוף שוקם וטופח על ידי המנהלת דינה דגן ושני בניה שהחלו להפעיל את המקום לפני שלוש שנים וכיום מאפשר למגיעים אליו, זוגות, צעירים, משפחות ועוד מגוון רחב של אפשרויות בילוי ונופש בהן לינה בצימרים ממוזגים, אוהלים קבוצתיים או פרטיים, מזרני וכן שחייה בחוף ובבריכת מים מתוקים, ג'קוזי, פינת חי, מסעדה תוססת ואירועים בהם הופעות ריקודים, אירועים באמפיתיאטרון במקום ועוד. כשריאל סייר במקום ועמד מקרוב על השקעה והאפשרויות לנפוש ולבלות, התרשם מהטיפוח וממגוון השירותים שניתנים למבקרים במקום, ושוחח עם דגן על האפשרות לקיים ערבים סגורים לבני הנוער של מעלה אדומים במתקנים במקום בשיתוף המתנ"ס העירוני ובצורה מאורגנת ומסודרת. השניים סיכמו שתיבדק האפשרות יחד עם המתנ"ס לארגן בחופש ובמהלך השנה לקיים אירועים שונים סגורים בעבור הנוער של העיר. בהמשך ביקורו בצפון ים המלח נפגש כשריאל לשיחה עם ראש מועצת מגילות, מוצי דהמן, ודן עמו בהידוק שיתוף הפעולה בין מעלה אדומים למגילות ולאירועים בצפון ים המלח.
דינה דגן, בעלת פאב ביאנקיני בירושלים, סגרה אותו אחרי שסיכלה בו פיגוע חבלני. יזמית הנפשה, שכרה שטח בחוף בים המלח, השקיעה 200 אלף דולר, והפכה אותו לאתר תיירות.

כאשר חתמה דינה דגן, ירושלמית לשעבר, על הסכם שכירות של שטח אדמה בן 20 דונם בצפון ים המלח, כדי להקים בו חוף רחצה מסודר, ניסו חבריה להניא אותה מהתוכנית, מנו את החסרונות ועד כמה מסוכן המהלך שהיא נוטלת על עצמה. ראשית, הבעלים המשותפים של השטח (היישובים הסמוכים נעמה וורד יריחו) ניסו בעצמם להקים שם חוף מסודר ונכשלו. שנית, הימים היו תקופת האינתיפאדה, שבה תיירות הפנים בפרט בבקעה דעכה. ושלישית, בעלי הבית היו מוכנים להתחייב על שנת השכרה אחת, ודגן כבר החלה להשקיעה מאות אלפי שקלים במדשאות, נטיעת עצים, הקמת מסעדה אתנית וצימרים מרוהטים ומאובזרים במלואם, שפונים לים המלח. והכול מהונה האישי. לחוף שהקימה העניקה דגן את השם ביאנקיני, כשם פאב ירושלמי, שהיה בבעלותה ונסגר לאחר ניסיון פיגוע. לפאב נכנס ערבי צעיר, שפקד את המקום בקביעות, שהחזיק בידו שקית נילון. דגן, בתחושת בטן, הרגישה משהו לא בסדר איתו. בתושייה רבה היא סילקה את השקית מהפאב, הזעיקה שוטרים, שגילו בתוכה פצצה, וסיכלה פיגוע דמים. "אחרי האירוע, הרגשתי שקש לי להישאר בירושלים. שהעיר שבה גדלתי נעשתה לי טעונה, צפופה וסואנת. חיפשתי מקום שקט. מכרתי את הנכסים שלי, והגעתי לכאן". למרות הסיכונים העצומים, דגן אומרת שאת העסקה לשכירות החוף, היא סיימה בעשר דקות, בלי לחשוש יותר מדי ובלי להתמקד בתרחישים פסימיים. "כאשר יש לך חלום יזמי, ואתה עסוק כל דקה מזמנך בהגשמה שלו – אין לך זמן להתעסק בדאגות, או להעלות המוח חזיונות מפחידים על קריסה פוטנציאלית של ההשקעה. כבר מההתחלה נטעתי 700 עצים, שחלקם החלו כשתילים. עברתי לגור באחד הצימרים שבניתי, והייתי עסוקה 24 שעות במחשבות של איך מטפחים את המקום הזה וגם מפרסמים אותו".

  • לא חששת שכל ההשקעה הזו תרד לטמיון אם בעלי הבית יבחרו שלא לחדש את החוזה איתך או למכור את השטח?
    "למרות הכול, לא דאגתי. בעברי עסקתי, בין השאר, בתיווך נדל"ן (דגן היתה מבעלי 'תיווך מבט' בירושלים). מהתחום הזה למדתי, שעסקאות בנכסים שיש להם שניים שלושה יורשים נתקעות לעיתים בגלל סכסוכים או אינטרסים מנוגדים. לשטח הזה היו עשרות בעלים: כל חברי היישובים הסמוכים, ורד יריחו ונעמה. אגב, דווקא הם היו מהוססים יותר בהתחלה בנוגע לעסקה, אבל אמרתי להם: מה אכפת לכם? השטח ממילא עומד ריק. בזמן שאתם רבים, השכירו לי אותו, ולפחות תרוויחו דמי שכירות על שטח מת". כך נחתמה העסקה."
  • איך קיבלו אותך המקומיים, הקיבוצניקים והמושבניקים באזור?
    "בהתחלה הייתה קצת חשדנות כלפיי. כמי שניהלה פאב בירושלים נתפסתי בעיניהם כנטע זר. הם כנראה חשבו לעצמם 'מי העירונית הזו שבאה לעקוף אותנו במגרש הביתי שלנו? שהיא תלמד אותנו איך עושים עסקים?' אבל עם הזמן, הם ראו שאני עסוקה כל הזמן בעשייה ומרימה שם חוף רחצה מושקע ומסעדה מרוקנית, שמושכת לאזור תיירים מכל הארץ, כך שגם הם נהנים מהעשייה שלי בעקיפין. היום, המקומיים אוהבים אותי ומפרגנים לי. אני ביחסי ידידות גם עם בעלי שני החופים הסמוכים".
  • החוף שלך 'ביאנקיני' ממוקם בין שני החופים האלו. לא חששת מצפיפות, מתחרות הדוקה?
    "לא. יש מקום ופרנסה לכולם. בנוסף, את החוף שלי בידלתי באמצעות שירותי לינה על החוף. היום בצפון ים המלח, החוף שלי הוא היחיד שפתוח 24 שעות ביממה ושמציע מגורים מסודרים ואתר מחנאות על החוף. בנוסף, האתר שלנו פתוח גם לאירועים כמו חתונות ושמחות אחרות". *מתי הרגשת שהיוזמה שלך "תופסת", שאת על הסוס? "השנתיים הראשונות היו קשות. השקעתי בלי סוף במקום, והציבור לא ידע עלינו. החוף היה חדש ולא מוכר. רק אחרי שנתיים מיום ההקמה התחלתי להרגיש את טפטוף הלקוחות שהחל להגיע לכאן. השנה היתה קשה במיחד, כי התחילו דיבורים על השכרת השטח ליזמים אחרים, שלטשו עיניים למקום. בסופו של דבר, זכיתי במכרז ועכשיו השטח מושכר לי לשש שנים".
  • ומה יהיה כשהן יחלפו?
    "כשנגיע לגשר, נעבור אותו. אני מאמינה, שאם המקום ישגשג כמו היום, ועל-פי העתיד שאני מתכננת לו, לבעלי הבית יהי אינטרס להשכיר אותו ליזם עם קבלות של עשייה. ואם יקרה התרחיש הגרוע, שבו ההשקעה העצומה שלי תרד לטמיון –לפחות אדע שהלכתי אחרי החלום שלי ושעשיתי משהו שאני אוהבת. אנחנו לא לוקחים איתנו כלום אחרי 120 שנה".
  • איך את רואה את המקום בעוד חמש שנים מהיום?
    דגן (בעיניים נוצצות): "התוכנית שלי היא להקים כאן מלון, אולם-שמחות גדול ויש לי חלום להקים כאן גם קניון אזורי גדול. תביטו מסביב. יש כאן עוד המון שטח. המוח שלי לא מפסיק לחשוב בכיוונים האלו". *בשאיפה לאירוח מקיף ביאנקיני בסיאסטה הוא אתר נופש וספא בצפון ים המלח הכולל צימרים מאובזרים, ספא בעיצוב מרוקני עם חדרי טיפולים מסעדה מרוקנית המגישה אוכל מרוקני מעולה שמבשלת דינה בעצה. המסעדה ערוכה לאירועים חגיגיים וחפלות כולל רקדנית בטן, חושות ללינה על החוף סגנון סיני. דגן דאגה להקיף את המקום במדשאות, עצים וכן מרפסת-פטיו למנוחה. הירידה אל ים המלח מסודרת במדרגות. בנוסף ללינה במתחם מציעה דגן גן אירועים לעריכת חתונות, בר-מצווה, חינות, מופעים ערבי שירה ואירועים פרטיים. דגן יזמית בלתי נלאית, לקחה על עצמה עוד משימה מפותחת השבוע מסעדה חדשה אוריינט, בקיבוץ אלמוג הסמוך. במסעדה המעוצבת כארמון מרוקני, יוגש האוכל כמזנון פתוח.

ראיון וכתבה: איילה זמרוני וענת כהן

דינה דגן היא אישה יחידה שחכרה חוף צפוני בים המלח מישוביי המועצה האזורית מגילות. היא מנהלת את חוף "ביאנקיני סיאסטה", שליד מועדון הקצינים ההרוס קליה. יש במקום צימרים מעץ ואפשרויות בילוי יום או לילה. פתוח 24 שעות ביממה. בלילה, שורר מסביב חושך מצריים. סתם. שני הבנים שלה עובדים בכל הג'ובים, שאר העובדים מיריחו. 
זה מקום של דו קיום שקט: אנשי מינהל משני הצדדים נכנסים להגיד שלום. היא הפכה צימר אחד לוילה שלה, והיא מרכז המקום. התחביב כאן הוא שיחות. הירידה לים פרועה וטבעית. המזון והתפאורה הם בסגנון מרוקאי. שף מיריחו יתעורר בשבילך באיזו שעה מוזרה שתרעב ויכין מה שתזמין או מה שיש לו במטבח. שאר היום אוכלים לפי תפריט מזרחי באולם ממוזג עם תפאורה מרוקאית זוהרת אדומה. דגן, כמו המקום עצמו הם יוצאי דופן ומעניינים בנוף הישראלי. שווה עניין אנושי, שווה עניין תיירותי, תחושה של סוף העולם. אם נוסעים מירושלים בכבישים מהם נמנענו בעבר, מגיעים מתל אביב בשעה ומשהו. 22 דקות מירושלים. (לאה אתגר בעקבות ביקור לילי שם(/
לחופו הצפוני של ים המלח שוכן "ביאנקיני בסיאסטה" – מרכז נופש באווירה מרוקאית ביתית, בהנהלתה של הגברת דינה דגן. בין היתר הנופשים יכולים ליהנות בביאנקיני מרצועת חוף פרטית, בריכת מים מתוקים, פינת חי, חדרי אירוח מפנקים ואפשרות ללון באוהלי חושה.
 
אטרקציה מיוחדת במקום היא המסעדה המרוקאית המתפרסת ב- 4 אוהלים מרוקאים, בבישולה הביתי של דינה, ופאב הפתוח כל שעות היממה. כמו כן במקום גן אירועים על שפת הים המעוצב כאמפי תאטרון, וספא עם שני חדרי טיפולים, סאונה רטובה (בעיצוב אוריינטלי) ויבשה וג'קוזי, ומגוון טיפולים כגון חבישת בוץ, עיסויים שונים ועוד.
בנוסף, לאחרונה פתחה דינה את מסעדת "אוריינט" בקיבוץ אלמוג, מסעדה וגן אירועים רחב ידיים בעיצוב אוריינטלי המתמחה במגוון תבשילים יווניים, מרוקאים, מצריים, ועוד, ואף מספקת שירותי קייטרינג למטיילים במדבר.
סיפורו של המקום מתחיל במסעדה ירושלמית בשם "ביאנקיני", אותה ניהלה דינה לפני מספר שנים. לאחר סיכול פיגוע שמנעה בעצמה באותה מסעדה, ארזה את חפציה והקימה את "ביאנקיני בסיאסטה" לחופו של ים המלח השלו, ותקוותה מפריחה את השממה באזור. לפי דינה, "לכל אדם יש הזכות לסכן חייו כדי להציל אותם".
 
מאת רמי מלין
מתוך: נוצץ – ערוץ החברה של ישראל
 מקום ייחודי לנופש: המציע אוהלים, חושות וצמרים וגם את הפאב הנמוך ביותר בעולם 19/01/2007 ליאור אוריין – אפוק טיימס ישראל מבט על ביאנקיני בערב חמים בקצהו הצפוני של ים המלח, 22 דקות נסיעה מירושלים, ושעה ורבע מהמרכז, ממוקם כפר נופש שלא רבים מכירים אותו, אבל מי שמכיר- מתמכר לו. שם המקום "ביאנקיני בסיאסטה". האתר כל כך תפור על האזור עד שמוזר שלא חשבו על יוזמה דומה עוד קודם. במקום אווירה רגועה וקסומה, הנובעת משילוב של חוף ים מטופח על שלל אוצרותיו, עיצוב אוריינטלי בסגנון מרוקני משגע (ואוכל בהתאם !!), מוסיקת שאנטי קסומה ברקע, וכל זה מתעצם בשל אחוזי הברום הגבוהים, שאנשי המקום נשבעים שהוא זה שמרגיע את הגוף והנפש גם מבחינה מדעית.

 

    •  בעלת המקום כגיבורה לאומית
    •  את האתר הקימה לפני שנים ספורות דינה דגן, "פלפלית" אמיתית ומרשימה, ששמה אולי מוכר לכם מהסיפור איך מנעה, בשנת 2001, פיגוע קטלני בירושלים. דגן, החזיקה באותה התקופה פאב מקומי בירושלים בשם "ביאנקיני". זה היה באחד מימי הקיץ החמים, והפאב של דגן המה עשרות בני נוער. לפתע נכנס אל המקום צעיר פלסטיני, שנהג למכור לפאב מוצרים שונים. חשדה של דגן התעורר לאחר שראתה כי הוא מחזיק בשקית גדולה. לשאלתה ענה כי הוא רק רוצה להחליף את בגדיו בשירותים, אך כשיצא מהמקום הבחינה דגן שהשקית אינה בידיו. היא מצאה את השקית, וכשהרימה אותה שמה לב שהיא כבדה. דגן מיהרה לפנות את בני הנוער מהמקום, הוציאה את השקית אל המדרכה והזעיקה את המשטרה ובכך מנעה פיגוע כבד. כוחות משטרה הגיעו לפאב במהירות, סגרו את הרחוב ופוצצו את המטען. איש לא נפגע מהפיצוץ. על המעשה האמיץ הזה זכתה דגן בתעודת הוקרה. אבל, מאוחר יותר החליטה לארוז את חפציה ולהעתיק את מיקומה מעט דרומה – למקום מעט רגוע יותר בו זיהתה את הפוטנציאל האדיר וביקשה לממשו.
    • אפשרויות מגוונות
    • ב"ביאנקיני בסיאסטה" שלל אטרקציות מרהיבות המתאימות לכלל האוכלוסייה, החל ממשפחות עם ילדים ועד חובבי אתגר וטיולים. המקום מציע לנופשיו רצועת חוף פרטית, בריכות מים מתוקים, אפשרויות לינה באוהלים, בחושות או בצימרים מעוצבים ומפנקים, מסעדה מרוקנית המתפרסת על ארבע אוהלים, פאב (הנמוך בעולם לפי גינס), ספא בו מוצעים מגוון טיפולים המשלבים את אוצרות הים השוכן ליד, ושלל טיולים מגוונים ומהנים של חברת "טרקטורוני מדבר יהודה" השותפה. יש טיולי זריחה ושקיעה, והטיולים כוללים תצפיות על כוכבים עם טלסקופ, הפתעות ופינוקים שונים לאורך המסלול, מדריכים מקצועיים צמודים – וכל זאת בנופי האזור המדברי הקסום ובמחירים סבירים בהחלט. כמו-כן, משמש המקום גם כגן אירועים בו ניתן לקיים: חתונות, בר-מצוות, חינות ושלל אירועים באווירת המקום עד 10,000 איש.

 

ביאנקיני ישקיע שני מיליון שקלים בהקמת רפסודיית עץ ענקית המחוברת לחוף, עליה ניתן יהיה לקיים חתונות לעד 500 מוזמנים המקום ייפתח כבר בקיץ הקרוב.

    • גן אירועים על המים נשמע כמו שמם של לא מעט גני אירועים ברחבי הארץ, אבל הפעם מדובר באטרקציה מיוחדת במינה: חתונה על ים המלח. את הפרויקט מתכננים להקים בימים אלו בחוף ביאנקיני בים המלח, והוא אמור לפעול מהקיץ הנוכחי. על פי התוכנית יוצב במקום משטח עץ מיוחד בשטח של 550 מ"ר האמור לאפשר עריכת אירועים במקום הנמוך ביותר בעולם. הקונסטרוקציה כולה מתבססת על עץ, החומר היחיד החסין בפני הקורוזיה הנגרמת במים המולחים. המשטח יוקם על כלונסאות מיוחדים שיוצבו בצפיפות רבה כדי ליצור יסודות כמה שיותר חזקים, והוא יכלול בר גדול ורחבה ובה שולחנות וכיסאות. הדק בנוי כך שהעומס המרבי עליו יאפשר לכ-500 מוזמנים לעמוד ביחד על השטח שעל פני המים. עלות הפרויקט עומדת על כשני מיליון שקל, ומאחורי היוזמה עומדים דינה דגן, בעלת חוף ביאנקיני בסיאסטה, והמועצה האזורית מגילות. תכנון הפרויקט ערך למעלה משנתיים ורק לאחרונה החלו העבודות בשטח. במהלך עבודות התשתית שהתבצעו ברצועת החוף נתגלה מעיין, ובעקבות זאת הוחלט לשנות את התוכניות ולשלב את המעיין בפרויקט. יועץ ניקוז שגויס לצורך העניין תכנן במקום הקמת קיר תומך שייצור מפל מלאכותי, שרק אמור להוסיף אטרקציה למקום.


כתבת: קותי פונדמינסקי

דינה דגן בעלת החוף, כפר הנופש והפאב ביאנקיני

  • הרקע:
    דינה דגן, בעבר בעלת הפאב ביאנקיני במרכז העיר, היא מפעילת חוף הים ביאנקיני בים המלח ובעלת המתחם הסמוך לו, ביאנקיני-בסיאסטה, הכולל כפר נופש, מסעדה מרוקאית ופאב. דגן מנהלת את העסק זה כארבע שנים, "הפאב במקום נכנס לספר השיאים של גינס בשל היותו הפאב הנמוך בעולם", מספרת דגן.
  • בגלל האינתיפאדה:
    "בגלל האינתיפאדה החלטתי לעבור לכאן", אומרת דגן. "בפאב ביאנקיני שהיה לי בירושלים היה נסיון פיגוע". לדבריה, היא רכשה את המקום תוך עשר דקות. "באתי, ראיתי, קניתי. התאהבתי במקום, בנוף". דגן מספרת ששניים מהיישובים הסמוכים לחוף סבלו מקשיים כלכליים, והיא פנתה אליהם והציעה להם למכור לה את החוף. חוף ציבורי: דגן אינה תומכת באזרחים הנאבקים כיום לטובת שימוש הופשי בחופי הכנרת ובכלל חופי הארץ, ובביטול גביית הכספים על-ידי מפעילי חופים. "צריך להבין שמי שמנקה את החופים ומתחזק אותם זה העירייה או גורמים פרטיים", אומרת דגן. "כל אלה לא לוקחים כסף על הים, אלא על השירותים הניתנים בו".
  • אם ביאנקיני היה יודע:
    החוף ביאנקיני נקרא על שם הרחוב המקשר בין רחוב שמאי להלל בעיר, שבו פעל בעבר הפאב של דגן. הרחוב נקרא על שמו של אנג'לו לוי ביאנקיני (1920-1897). "ביאנקיני היה עסקן ציוני איטלקי ציוני שסייע רבות לישראל", מסבירה דגן. "באחד ממסעותיו לארץ שודדי ים הרגו אותו כי היה ציוני. מעניין מה הוא היה אומר אם היה יודע שהעברתי את שמו לחוף הים". עיר קטנה על שפת הים: "באתי להפריח את השממה", אומרת דגן. "אני רוצה לפתח כאן גם התיישבות קבע, ומנסה לארגן משקיעים למטרה זו. כיום מי שרוצה להתגורר בים המלח אין לו יכולת לממש זאת, כי אין כאן נכסים למכירה".
  • אישה בין גברים:
    "באחת הפעמים שבאתי לכנס בעלי החופים, שנערך מטעם משרד הפנים נכנסתי באיחור, והאולם היה מלא בגברים. כשיצאנו להפסקה הסתכלו עלי כל הגברים ושאלו אותי בצחוק אם אני מרצה. אמרתי להם שאני בעלת חוף, בדיוק כמוהם. כיום אין הרבה נשים, אם בכלל, שהן בעלות חופים. ובכל זאת, אף שרוב האנשים שאני עובדת איתם הם גברים, כבר אין סטיגמות ולא מתייחסים אלי אחרת בגלל שאני אישה. הסטיגמות נעלמו. נותנים לי את כל הקרדיט על ניהול המקום".<
  • ממשלה ובוץ רפואי: "אנשים מגיעים לכאן ממרחקים כדי להירפא בעזרת הבוץ והאווירה שיש כאן", אומרת דגן, "ממשלת ישראל צריכה להשקיע במקום ולמנוע את ההתייבשות שלו. כנראה הממשלה לא מעריכה את שיש כאן, ורק אחרי שיקרה אסון יתעוררו". ההתייבשות מתרחשת בעיקר באזור הדרומי של חוף הים, ולא באזור הצפוני שחוף ביאנקיני ממוקם בו.

לרבוץ בצל על החוף, להתרווח על כריות ומזרונים, לקבל מסאג' עם הבוץ המקומי, להתענג על אוכל מרוקאי. כל הפינוקים שתבחרו בצפון ים המלח.
 
בוץ, מינרלים וציפה נינוחה על פני הים כבר לא מספיקים כנראה למשוך ישראלים לחופי ים המלח. הם רוצי קצת יותר, ובשנים האחרונות לובש החוף הצפוני אופי של הפנינג מסוגים שונים.
 
דינה דגן הביאה אל החוף את הטעם המרוקאי. מי שהספיקה להיות נהגת מונית, נהגת אוטובוס וקבלנית בניין, החליטה לסגור את הפאב הירושלמי שלה, "ביאנקיני", אחרי שהונח במקום מטען חבלה, לפני ארבע שנים. היא אומנם זיהתה את המטען בזמן, פינתה אותו במו ידיה, הזעיקה את המשטרה והצילה כ-180 ילדים שחגגו המקום יום הולדת לחבר, אבל האירוע השאיר אצלה טעם רע. לאחר האירוע בחרה דגן לייצא את הרביצה על מזרנים רכים לצד וילונות קטיפה בצבע יין, כלי נחושת עתיקים ונרגילות-ליעד חדש. היא הביאה את מרוקו למקום הנמוך ביותר בעולם כדי לשוות צבעוניות לנוף המדברי והצחיח. רחבת דשא ירוקה פרושה על פני הצוק מול הים, סככות, צל וחושות קש משמשות את המתרחצים והמתארחים בבוץ. רחבת עץ מקורה מוצלת בדקלים הפכה למתחם רביצה עם מזרנים וכריות הצבעי בורדו וברונזה. את המקום מעטרים כלי נחושת, בובות מאובזרות בתלבושת מרוקאית, כלי הגשה אותנטיים ואוסף קומקומים ומגשים עתיקים. שלד של חממה כוסה בבדים מרוקאיים והפך לאוהל. הותקנו בו חלונות שצופים אל הים והוא אובזר בשולחנות עם מפות קטיפה בגוון יין עומק, שטיחים אוריינטליים ובר משקאות בכלי נחושת וטאג'נים.
 
13 בקתות עץ משמשות לאירוח וכמה עשרות יחידות נמצאות בתהליך בנייה. 
באוהל מגישה דגן לאורחי הצימרים את התבשילים המרוקאיים שהיא מבינה במו ידיה לפי המתכונים שלמדה מסבתה- קוסקוס צהוב ודקיק עם מרק ירקות עשיר, קציצות ברוטב עגבניות, חריימה, פסטלים, שקשוקה ושפע של סלטים טריים ומבושלים מגזר, סלק, גמבה, פלפל חריף וגרגירי חומוס מתובלים. דגן עורכת חפלות, חתונות וטקסי חינה, ובצימר מיוחד שצויד במיטת אפריון היא משכנת את החתן והכלה. הימים אלה היא חונכת ספא חדש, מאובזר ומקושט בסגנון מרוקאי: קירות מצופים בבדים בגוונים של בורדו וזהב, עץ מעוטרות, מראות מזרחיות וקנקני חרס. כל חזית הספא מעוטרת בציורים הלקוחים מהתרבות המזרחית ודרך הדלתות המצוירות נכנסים אל הסאונה היבשה והרטובה ואל חדרי הטיפולי. בנקודה שצופה אל הים ניצב ג'קוזי גדול שמשמש את אורחי הספא. בטיפולים משתמשים בבוץ הטבעי שנלקח מהים. כדי לאפשר להורים מנוחה מוחלטת נבנתה בריכה רדודה עם מים מתוקים לילדים, ולצידה פינת חי עם אווזים, עיזים, תרנגולות וארנבים. 
 
בדרכה הבלתי נלאית חונכת השבוע דגן גם מסעדה חדשה, בשם "אוריינט", הממוקמת בתוך המתחם של קיבוץ אלמוג. המסעדה עוצבה כמו ארמון מרוקאי, עם נברשות מעוטרות, וילונות כבדים, כסאות מצופים בבדי קטיפה וציורי שמן גדולי בהשראת סיפורי התנ"ך על הקירות. היא מיעדת לתיירים ועוברי אורח מזדמנים שמגיעים לאזור ים המלח ורוצים לאכול אוכל מזרחי כשר, או לאירועים גדולים. דגן הרכיבה תפריט שמבוסס על המתכונים המרוקאיים שלה עם ניחוח של עדות אחרות. את המקלובה, למשל, היא לקחה מהמטבח הירדני והדרוזי. זהו תבשיל אורז וירקות שאת תוכנו הופכים מהסיר אל הצלחת כמו עוגה. מתכון מצרי משמש למנת פול עם חומוס וכרובית בטחינה, והקובה מתבשלת בנוסח כורדי. התבשילים המרוקאיים שלה כוללים גם מנות אותנטיות כמו טחול ממולא, בשר ראש בקר מבושל בחומוס, פשטידת תפוחי אדמה עם ביצים ובשר טחון, בקלאוות, עוגות שבקייה ומרציפנים.
 
כתבת: רונית סבירסקי

בירושלים אין לנו ים אבל תוך 25 דקות יש לנו את ביאנקיני בסיאסטה הממוקם בצפון ים המלח. את הקומפלקס האדיר, אשר בו נוף מרהיב ופסטורלי, כפר נופש, חוף מטופח, פאב, גן אירועים, מסעדה מרוקאית ועוד מנהלת דינה דגן האחת והיחידה, דמות שאי אפשר להתעלם ממנה, במראה אקזוטי וייחודי תמיד בתלבושות ותכשיטים מיוחדים מנהלת את הפרויקט המרהיב המוצלח על חוף ים המלח. את המקום בעל הפוטנציאל לבילוי ונופש המשרה אוירה שלווה נעימה לאלו הרוצים להירגע מהלחץ של העבודה ובקצב או לעיתים הופך המקום לגן אירועים. ביאנקיני שם ניתן לערוך אירועים בחוף, חתונות, בר/בת מצווה, חינות, מופעים, ערבי שירה, אירועים פרטיים ועוד. לדברי דינה יש במקום ספא בעיצוב אוריינטלי, סאונה יבשה ורטובה ג'קוזי וחדרי טיפולים, אוהל מרוקאי אותנטי, עם נוף ים קסום מדשאה ירוקה וסגנון ישיבה מזרחית. מידי פעם מתקיימות במקום חפלות עם מיטב הזמרים. 
בנוסף יש מסעדה-פאב עם מגוון רב של מטעמים ומשקאות, צימרים, חושות בסטייל סיני, אוהלים, אמפיתאטרון למסיבות ואירועים. במקום בית כנסת ואפשרות שחיה לגברים ונשים בנפרד. 
לדינה הנמרצת יש תוכניות לעתיד להרחבה ותוספת מלון. בכל העיר בחרנו בחוף "שלנו" הכי קרוב ביאנקיני בסיאסטה כנבחרי כל העיר ומומלצי עיתון ירושלים לשנת 2006 בגלל המקום המדהים בגלל האווירה הייחודית, בגלל אפשרויות החופשה והבילוי המופלאים ובגלל דינה.
 
 כתבת: אתי סלנסקי

ניחוח מרוקאי, אווירה אוריינטלית ומגע הקסם של דינה דגן:
חופו הצפוני של ים המלח גובל בנופי המדבר, נמצא מה שהכרנו חוף סיאסטה ובו כפר הנופש ביאנקיני, שהוקם ע"י אישה מיוחדת – דינה דגן, שגם מנהלת אותו ומנצחת על כל פעולויותיו וגם בשלנית מדהימה. 
התחושה הראשונה כשמגיעים לכפר הנופש, שהוא מרוחק מהציוויליזציה ומנותק מכל ישוב, כשלמעשה, במרחק נסיעה של כחצי שעה נמצאת ירושלים ובמרחק נגיעה, שוכנים הקיבוצים קליה ואלמוג. מרכז הנופש הרגוע משתרע על שטח נרחב ויש לו רצועת חוף פרטית שבה ניתן לצוף בשלווה, בריכת מים מתוקים, פינת חי, ספא וחדרי טיפולים, צימרים שהם חדרי אירוח נוחים (מיזוג, ג'קוזי, שירותים, טלוויזיה, מקרר ופינת שתייה חמה), אך ניתן גם ללון באוהלים להתמזגות בראשיתית עם הטבע. במסעדה הגדולה מגישים את תבשיליה המעולים באוריינטציה מרוקאית ומזרחית של השפית דינה הפאב פעיל ופתוח כל שעות היממה. 
מוצע כאן גן אירועים על שפת הים, המעוצב כאמפיתאטרון ואפשר לקיים בו חתונות, ערבי זמר או כל רעיון אחר בו תחפצו. ביאנקיני ים המלח קרוי על שם המסעדה הירושלמית, שהיתה בבעלותה של דינה ונשאה אותו שם (על שם רחוב בו שכנה). לדינה סיפור מופלא על סיכול פיגוע קשה: היא מצאה מטען חבלה גדול במסעדה שלה הירושלמית, כששהו בה בני נוער שחגגו אירוע, תוך סיכון עצמי הוציאה המטען, הזמינה משטרה שנטרלה אותו ובכך הצילה חיים. לאחר המקרה הטראומטי החליטה לנפוש במקום מבודד בים המלח, התגלגלה לחוף סיאסטה ובחרה להגשים כאן חלום ישן-הקמת כפר נופש, שיציע אטרקציות ויחייה את אזור המוות. המדשאות הירוקות, הסככה הרעננה המובילה לים הכחול, המדבר הצהוב והבתים המשתלבים, מהווים ניגודים משלימים, שהמצלמה אוהבת ומתברר שגם הנופשים אוהבים להתארח כאן. 
כפר נופש ביאנקיני טל': 02-9400266
 
כתבה וצילמה:שוש להב

 14/11/2004, ערן אלדר
מתוך:http://www.megalim.co.il/inner.asp?object_id=5582&category_code=6
 
בקיץ המדבר לוהט ולהגיע אל ים המלח זה להסתכן בצליה מיידית. החום והלהט של בקעת ים המלח לא מאפשרים כמעט לטייל בשטח וליהנות מיפי המדבר. מי שנוסע לים המלח בעונה החמה, בין יולי ואוגוסט ואפילו בספטמבר ואוקטובר, יודע שאת רוב השהייה שלו כאן הוא יבלה מתחת למזגן בבית המלון או בבריכה המצוננת. אבל עכשיו, כאמצע נובמבר, מזג האוויר כאן אחר לגמרי. הימים הרבה פחות חמים, הלילות קרירים ונעימים והחופים נפלאים כתמיד. זה בדיוק הזמן לקפוץ לביקור נהדר בים המלח ובשפע החופים המקסימים שלו. עכשיו תוכלו להסתובב בחוף גם בשעות היום בלי להיאנח "איזה חום" כל כמה דקות. זה לא שיורד כאן שלג. עדיין חם בים המלח, והשמש יוקדת, אבל הרבה יותר נעים מאשר באמצע הקיץ.
אל ים המלח תגיעו דרך ירושלים. המרחק מירושלים אל ים המלח הוא של כחצי שעה. כלומר אם אתם מגיעים מתל אביב, זה ייקח לכם אפילו פחות משעה וחצי להיות כאן. תוכלו לבלות כאן או באחד מבתי המלון הגדולים או בכפרי הנופש, לבחירתם ועל פי תקציבכם.
 

על עין גדי כתבנו כבר כמה פעמים וזה אכן מקום מדהים. אבל באזור ים המלח יש עוד כמה מקומות שכדאי לבקר בהם.  קחו למשל את חוף ביאנקיני הנמצא בסמוך לקיבוץ קליה. אם אתם מתגעגעים לחופי סיני, אז החוף הזה הוא הדבר שהכי דומה לשנטי של החופים בדהב. את החוף הזה מנהלת דינה דגן, שבעבר ניהלה פאב ירושלמי ואחר כך, בגלל קשיים כלכליים, הגיעה לפה והחלה לנהל כאן לתפארת את החוף.
חוף ביאנקיני משתרע על פני שטח של 20 דונם ויש בה גם מדשאות וגם עצים. בחוף הזה, בעיקר בסופי שבוע, תמצאו המון משפחות וצעירים, שבאים קצת להיזרק כאן, להרגיש אווירת חופש על שפת ים המלח. אם אתם ירושלמים זה ממש ליד הבית עבורכם, אבל גם להגיע לכאן מתל אביב זה לא ממש מסובך.
יש בחוף גם סידורי לינה מצוינים. תוכלו לשכור כאן צימר ממוזג ויש גם חושות על החוף, אוהלים קבוצתיים וגם אוהלים פרטיים. בעונה החמה אפשר ללכת לישון כאן גם ככה סתם על מזרון תחת כיפת השמיים, אבל עכשיו הלילות כבר קרירים.
למבוגרים יש כאן ג'קוזי נחמד, ועבור הילדים יש בריכה וגם פינת חי עם סוסי פוני, טווסים, ברווזים, שפנים ועוד.
אחרי בילוי בחוף הזה תהיו מן הסתם רעבים מאוד, ואז תוכלו להיכנס אל מסעדת ביאנקיני. באמצע השבוע המסעדה הזו מתפקדת כמסעדה מזרחית רגילה, ובסופי שבוע היא הופכת למסעדה מרוקאית. תמצאו כאן את כל מטעמי המטבח המרוקאי, מהקוסקוס ועד הדגים המרוקאים, הקציצות המיוחדות ועוד. בסופי שבוע יש כאן גם מופעי מוסיקה מזרחית ואפילו רקדניות בטן. בחלק השני של החוף תמצאו אמפיתאטרון שבו מתקיימות הופעות וגם נחגגים אירועים פרטיים.
טל' 02-9400266

עכשיו הזמן לרדת לים המלח חום הקיץ הלוהט מתחלף בחמימות נעימה ומלטפת, המאפשרת ליהנות מהנוף הפראי ומשפע פעילויות ופינוקים כמו
טיפולים הודיים, חוף ים באווירת שאנטי, שמורת טבע חבויה עם שפע בעלי חיים
גן בוטני יפיפה, רכיבה על סוסים, חדרי אירוח מדבריים ואפילו מסעדת גורמה
המלצות לבילוי סתווי בין צפון ים המלח לעין גדי.

  • חתיכת סיני קטנה
    לילדים בטח יימאס מבמבה וביסלי בשלב הזה, וההצעה שלי היא להמשיך עוד קצת
    צפונה ולהיכנס לחוף סיאסטה, ליד הלידו, שם ממוקמת מסעדת ביאנקיני של דינה,
    זו שירדה מירושלים.
    יופי של חוף (בחורף יותר שווה מסיני).
    אני לא מבין איך הוא עוד לא הפך להתנחלות ענקית של מכורי שאנטי.
    אצל דינה צריך לחבר כמה שולחנות, כי האוכל המרוקאי שלה לוקח המון מקום.
    זה מתחיל במנות ראשונות ואחר כך באים הדברים האמיתיים, כמו פסטלה, שהיא פשטידה מרוקאית עם בשר וביצים קשות או מעקודה – פשטידת תפוחי אדמה עם ירקות והרבה הרבה פטרוזיליה. אחרי דג מרוקאי בחומוס וחריף תגיע גם מנת מוח קטנה לשולחן.
    דינה מעטרת את הקוסקוס הטעים שלה בכל הירקות האפשריים, וזה אומר גם סלט ירקות קצוץ, שמקנה לו טעם קצת חמצמץ . 
    צריך להזמין מראש: 050-7616162
    מסביב למסעדה גם כמה יחידות אירוח.
  • חוף ביאנקיני – נואיבה ליד הבית
    סמוך לקיבוץ קליה שוכן חוף ביאנקיני, חןף באווירת השאנטי של סיני בניהולה של דינה דגן. לפני שלוש שנים התפרסמה כשהצליחה לתפוס מחבל ממולכד שהתכוון להתאבד בפאב הירושלמי ביאנקיני שהיה בבעלותה. היא סילקה אותו החוצה בטרם יתפוצץ על האנשים שמילאו את הפאב. כמו בעלים עסקים רבים במרכז בירושלים שעסקיהם לא עמדו כלכלית במצב הביטחוני בעיר, היא סגרה את הפאב. בחיפושיה אחר השקט ("לא יכולתי לשמוע יותר את הסירנות של האמבולנסים") הגיע דגן עם שני בניה (בני 25 ו-17) לים המלח
    והחלה להפעיל את חוף ביאנקיני ולטפח אותו. החוף המשתרע על פני 20 דונם כולל מדשאות ומוקף בעצים ומושך אליו משפחות וצעירים זרוקים, ירושלמים ואחרים שרוצים להרגיש כמו בנואיבה, אבל קרוב לבית. אפשרויות הלינה כאן מגוונות:
    צימרים ממוזגים, חושות על החוף, אוהלים קבוצתיים או אוהלים פרטיים וגם סתם ככה על מזרנים מתחת לשמים. למבוגרים יש ג'קוזי גדול ולילדים יש בריכת מים מתוקים ופינת חיי קטנה שבה טווסים, ברווזים, שפנים, עזים ועוד.
    מי שרעב יכול להיכנס למסעדת ביאנקיני. דגן נכנסת למטבח ומבשלת קוסקוס, דגים
    מרוקנים, קציצות וסלטים מרוקנים, בימי חמישי ושישי יש הופעות של מוזיקה מזרחית ויוונית עם רקדנית בטן. באמפיתאטרון השוכן בחלקו השני של החוף,
    מתקיימות הופעות וגם נחגגים אירועים פרטיים.
    חוף ביאנקיני. טלפון: 02-9400266 כתבת: רותי קדוש